Menu
Gildia Pióra na Patronite

Humoreska niedzielna

Jest taki kant
wystający piętą z nieba
to otyły święty
zbyt dużo jadł
i zapadł się na błękitnych chodnikach

Starsza kobieta
ze znacznym zezem
przestała się modlić
po mszy w kościele
i zdegustowana poranną mową
powiesiła się na różańcu
za nogę
w dół głową

Jest w cieniu lipy
mała kapliczka
tam stoi wiecznie
zmartwiona Maryja
jeżeli jesteś porządny gość
na tacę rzuć stówę
a ulży cie los...

127 834 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 17 December 2018, 21:46

    Zostawię tylko uśmiech, cóż mógłbym dodać ponad to, co zostało powiedziane. :)

  • RozaR

    17 December 2018, 12:59

    Jest taki kanał w którym raźno płyną ścieki zgodnie i z prądem oraz modą , tendencją lub celowym PR-em
    Ja zalecam nie ulegać . .

  • onejka

    17 December 2018, 09:23

    Człowiek potrafi wszystko zniszczyć. Nawet to co święte... świetna humoreska.
    Choć sfilcowany moher i tak nie pojmie o czym mowa...

  • fyrfle

    17 December 2018, 09:01

    No to Cię musieli też wnerwić w kościele.

  • RozaR

    16 December 2018, 20:05

    Wiesz sprzed iluś tam lat.

    Ja wiem bo tam byłem

    Tam gdzie teraz wy i wy

    Myślałem tak samo

    Najpierw drwiłem

    Teraz chwalę

    To nie przypadek

    Że skazili nas

    Zaściankiem oszustami a nawet pedofilią

    Dla mnie teraz są

    Misjonarzami na krańcach świata

    Co umierają wraz z wiernymi

    Męczennikami za ojczyznę

    Pasterzami oraczami ogrodnikami

    Dla nas