Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za oknem deszcz

Jest taki czajnik
w którym gotuję
wodę na kawę

Niekiedy wrzątkiem
zalewam otwartą trumnę
i patrzę jak unoszą się w niej
różowe nagie zwłoki

Metaliczny kształt
pochlapany tłuszczem
na lśniącej kuchni gazowej
z błękitnymi jęzorami ognia
wydycha parę

Wszystko to ma miejsce
w małej kuchni
gdzie robię
poobiednią kawę...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • szpiek

    23 December 2018, 09:21

    Czas świąt, to dla wielu osób trudny czas, czas depresji

  • sprajtka

    23 December 2018, 08:01

    Cały czas mnie zachwycasz...Po twoich wierszach zawsze mam zajęte myśli, tak bardzo, że nie mają czasu usiąść nawet na chwilę...

  • 22 December 2018, 23:57

    Z trumny... niewygodnie jest pić. ;)
    Niemożliwy jesteś.
    Dobranoc. :))