Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sensowna trumna

Jest taka kołyska
w której zasypiają
nawet kołysanki

Między gwiazdami
w srebrnym obuwiu
przechadza się księżyc
wystając z przydużego garnituru
wspomnieniem

Jacyś ludzie stoją z kwiatami
dla siebie
nad grobem drze się wrona
tańcząc po ogołoconej z liści gałęzi

zima zaciska
oszronione zęby

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Gaia

    11 August 2013, 17:49

    Jeszcze nie teraz
    ani za minut parę uśnie
    obraz na wieczną
    nutę skomponowany

    Piękny wiersz Piotrze :)