Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zółty dom

jest jedno miejsce na świecie
w którym miałem wszystko
choć nigdy niczego nie dotknąłem
a byłem tam tylko raz…

wszedłem tam bez pukania
przecież serca nie ma dłoni by zakołatać
mimo że drzwi były zamknięte
a próg wysoki zbudowałaś

przytuliłem biały sweter do policzka
i wdychałem Twój zapach
który z czasem zaczął mnie dusić

było zimno
a ja czekałem pod oknem dniami i nocami
miesiącami i latami..
a usta opadły z sił
by ogrzewać nadal dłonie

rysowałem zimą na śniegu Twoje imię
a latem skrobałem je na korze drzew
jak zakochany chłopak
który w podstawówce nosił Ci plecak

i czekając tak
zobaczyłem w odbiciu na szybie
w pewien słoneczny dzień
pierwszy siwy włos…

https://www.youtube.com/watch?v=kxVUee4WsoA

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    9 May 2015, 15:11

    dzięki że zaglądacie:)

  • zapach_bzu

    7 May 2015, 21:23

    Ładne pisanie...

  • Cris

    7 May 2015, 18:04

    wzruszający i piękny.
    pozdrawiam.

  • 7 May 2015, 17:17

    Ładny ;)