Menu
Gildia Pióra na Patronite

💀Carmen Pro Deo Mortis💀

Jesteś wszędzie ... w drzewach, w wietrze,
w wodzie, w ziemi i w powietrzu ...
Jesteś blisko, wszędzie wokół,
możesz zabrać w mgnieniu oka.

Jesteś Bogiem wszechmogącym,
razem w nocy z nami śpiącym ...
bo i zabrać możesz we śnie,
jednych później, drugich wcześniej.

Boją Ciebie się ci, którzy
w strachu, że ich piekło czeka ...
życia trzymać się najdłużej
chcą i przyjście twe odwlekać.

Jesteś jednym tym co pewne,
że na końcu będzie drogi ...
Ja się Ciebie bać nie będę,
bo Ty jesteś moim Bogiem.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!