Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś w uśmiechu drzew

Teksty z obrazami - Jesteś w uśmiechu drzew - exsilentio
Jesteś w uśmiechu drzew - exsilentio

Śmiejesz się, lustro tańczy twoimi ruchami.
Niedokończona opowieść Szeherezady
Lecząca starego świata ślady,
tańcząca z moimi snami.

Chodźmy dziś na spacer.
Znajdźmy uśmiechnięte nami drzewa,
W ciszy posłucham jak śpiewasz
Przekraczając słonecznego światła leśne race.

Zrozumiałem wreszcie,
Że jesteś.
Nie chcę znowu szczęścia stracić.
Przyszłych dni deszcze
Czekają jeszcze.
Ne warto strachom czasem płacić.

Quid Quidem

42 002 wyświetlenia
581 tekstów
6 obserwujących
  • RedRose

    23 May 2022, 17:55

    Pewnie, że nie warto :)
    Trzeba dbać o szczęście, wciąż i wciąż :)

    Pięknie napisane.

    od Eneida, Meron, Ciska