Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Jesteś przy mnie
na wyciągnięcie dłoni
w zasięgu oddechu
na odległość szeptu
Jesteś tuż obok
nie dalej niż sięgają
moje rozpuszczone włosy
Jesteś tak niedaleko
tuż pod rzęsami
a nieco ponad linią ust
Jesteś przy piersiach
tam gdzie czuć i słychać
serca bicie
Jesteś tak blisko
a wcale mnie
nie widzisz

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • eskimoska86

    15 July 2012, 12:52

    "w zasięgu oddechu"... ehh

    piękny Marysiu:))

  • miramija

    14 July 2012, 16:31

    Dziękuję moi mili za chwilę uwagi... pozdrawiam serdecznie i życzę pięknego slonecznego weekendu :)

  • luterin

    14 July 2012, 15:38

    Szkoda, że nie widzi i nie czyta...może...

  • annak

    14 July 2012, 13:12

    ładnie tęsknotą napisany...
    pozdrawiam Marysiu :)))))

  • misiek45

    14 July 2012, 00:12

    Tak piękny wiersz a tak smutne zakończenie -pozdrawiam serdecznie Marysiu