Menu
Gildia Pióra na Patronite

W, Tobie

Teksty z obrazami - W, Tobie - exsilentio
W, Tobie - exsilentio

Jesteś piękna, mimo wszystko.
Jesteś przebudzonym wzrokiem
Mimo, że wszystko co widziałem prysło.
Jesteś snów sokiem.

Jesteś niewinna, mimo wszystko.
Choroby niemoc uwiodła marna dusza,
Co było w górze ściągając nisko,
Aż mur niezłomny skruszał.

Jesteś troskliwa, mimo wszystko.
Mogłabyś tańczyć na parkiecie łez,
A byłaś, jak jesteś, blisko
I płakałaś też.

Jesteś prawdziwa, mimo wszystko.
Dotknięcie, choć upragnione,
Sparzyło mnie zimną iskrą,
A pierwszy raz dostałem żonę!

Jesteś i będziesz w moim sercu
Światłem katakumb w ciszy nocy,
Powiem więcej -
Tam gdzie ja kroczę i Ty kroczysz.

Quid Quidem

42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!