Menu
Gildia Pióra na Patronite

uśmiech wiosny

Jesteś ogniskiem uśmiechu,
kiedy mroźny wiatr skuje lodem serce.
Dobrym słowem przeganiasz smutki,
pocieszasz człowieka w rozterce.

Natchnienie wiosny…

Gdy mnie odwiedzisz
ubiorę dom w zapach maciejki,
po kątach porozstawiam orchidee
różane, żółte, białe…
w kwiatach mieszkanie całe.

Zaparzę Ci kawę różaną rosą,
po ogrodzie przejdziemy się boso…

Upiekę ciasto, takie ulubione,
na kolację podam coś pysznego.
Później z szampańskimi bąbelkami,
urządzimy pogaduchy do świtu kolejnego…

A może do kolejnej wiosny,
kiedy znów zakwitnie w ogrodzie bez
będziemy tak siedzieć,
rozmawiać i śmiać się do łez…

Wiersz z dedykacją dla Ani (annak), wspaniałej osoby, która... ehh, co ja tu będę pisać, przecież znacie ten jej uśmiech.
Wszystkich, którzy pragną przyłączyć się do dedykacji zapraszam serdecznie :)

Z cyklu

Obsmarowane eee znaczy dedykowane ;)

14 303 wyświetlenia
197 tekstów
25 obserwujących
  • eskimoska86

    22 June 2012, 21:45

    dziękuję i wzajemnie Grażko :)

  • 22 June 2012, 21:42

    Fajnie Obsmarowane eee znaczy dedykowane ;)

    Pozdrawiam :)))

  • annak

    22 June 2012, 21:40

    no to faktycznie przechlapane miałyście ;p

  • eskimoska86

    22 June 2012, 21:30

    konduktor była kobietą!;p;p

  • annak

    22 June 2012, 21:21

    nie umiałyście zaczarować konduktora i na piękne oczy przyjechać ;)

  • eskimoska86

    22 June 2012, 21:15

    kasy na bilet nam brakło;)**❤

  • annak

    22 June 2012, 21:12

  • annak

    22 June 2012, 21:11

    trza było przesiąść się na pociąg ;)))**

  • eskimoska86

    22 June 2012, 21:10

    ale awtobus się zepsuł! ;))***

  • annak

    22 June 2012, 21:08

    obiecanki cacanki...:((( macie obie krechę ;)))
    pozdrawiam :)))**

    http://x.garnek.pl/ga9124/b402f6ef52016da5644027a3/szampan_z_truskawkami.jpg