Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś od zawsze,
Przez horyzont dnia,
Po blask nocy.
Dążysz przez ścieżki
Dobra i zła.
Sprawiasz radość i ból.
W księgach wieczności
Zostawiasz swój rys.
Oto jesteś moją
Nagrodą i karą.
Nieskończona jak głaz
Nieuchwytna jak mgła.
Kochankom umożliwiasz trwać
Wrogom nie pozwalasz przestać się bać.
Jak tarcza chronisz
Jak miecz rany zadajesz.
Zdradzona, zła, zgodna.
Nigdy mnie nie okłamiesz.
Siostro Nadziei i Czasu - trwaj.
Spojrzę za siebie a Ty krocz.
Moja PAMIĘĆ.

10 634 wyświetlenia
62 teksty
3 obserwujących
  • Janya

    4 January 2014, 22:28

    Pamiec. ..każe pamietac to o czy chcielibyśmy
    zapomniec ale tez dzieki niej
    pamiętamy te wspaniałe chwile w życiu..

    Piękny wiersz;)