Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

jesteś najlepszym
co mnie kiedykolwiek spotkało
mój świat zaczyna i kończy się
na Tobie i w Tobie tylko

i gdy wreszcie zbieram w sobie
wystarczająco odwagi
by móc Ci to powiedzieć
ośmielasz się twierdzić że przesadzam

wiem przecież zdawać by się mogło

poza tym całkiem trudno jest pojąć
jak morze kocha każdą ze swych fal
nawet wtedy kiedy ostatnia z wód
występuje z brzegu

wtedy chyba najbardziej i wiesz?

daleka jestem od przesadzania
kiedy mówię że jesteś najlepszym
co mogło mi się kiedykolwiek przytrafić

noszę wówczas w sobie więcej miłości
niż ten okrutny świat jest w stanie unieść
na swoich zmęczonych barkach

więcej niż ja sama jestem w stanie unieść

/
~ miłości mego życia

18 931 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!