Menu
Gildia Pióra na Patronite

WYZNANIE

Jesteś myślą, która mnie do snu układa;
Pod mą głową wygodnie mi mości;
Po policzkach delikatnie mnie smaga;
Bym koszmarów broń Boże nie gościł;

Jesteś snem, który chcę nieprzerwanie;
Śnić gdy Morfeusz w objęciach mnie tuli;
Jesteś jedynym szczerym wyznaniem;
Chaustem krwi spragnionego Drakuli;

Jesteś myślą, która pierwsza mnie budzi;
Tą jedyną, co chce gościć bez końca;
Na pochybel oczom zazdrosnych ludzi;
Pierwszym i ostatnim promieniem Słońca;

6419 wyświetleń
50 tekstów
0 obserwujących