Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenie

Jesteś moim marzeniem,
ulotnym westchnieniem,
cichym pragnieniem,
słońca jasnym promieniem
i mego życia spełnieniem!
Jesteś moją fantazją,
jedyną okazją czyniącą złodzieja...
Jedyne, co przy życiu mnie trzyma
to naszego rychłego spotkania nadzieja.
Kocham Cię i pragnę,
czekam, aż panią Twego serca się stanę.
Darzę Cię gorącą miłością,
gdy inna Cię dotyka,
patrzę na nią z zazdrością.
Nie mówię nic,
lecz w środku cała drżę ze złości,
rozpala mnie ogień miłości.
Swego uczucia nigdy Ci nie wyjawię,
nie jestem w stanie
na tak śmiałe wyznanie,
choć to podniecające wyzwanie!
Zachowam je dla siebie
- dla siebie samej...
I mimo że tak bardzo Cię Kocham,
wyznać Ci tego nie zdołam.
Swej miłości nigdy się nie wyrzeknę
prędzej zabiję się,
porwę Cię
albo stąd ucieknę!

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • marka

    5 May 2010, 18:45

    Węgorz pisze, że trochę chaotyczne, ale czy miłość nie jest chaotyczna? Każde uczucie to wiatr w konarach drzew i choć powtarza się, to słuchamy jego szelestu z przyjemnością.
    Ten wiersz to emocje.
    Gdyby był na zimno pisany, typowo technicznie, to dużo straciłby na uroku, dynamice.
    Piosenki są zbudowane na podobnym szkielecie i nikt nie mówi, że są złe.
    A poza wierszem, to warto mieć trochę odwagi.