Menu
Gildia Pióra na Patronite

W deszczowe słońce i chmury.

Jesteś moim marzeniem
o pięknej gwiazdce z nieba
Przy tobie wiem, że żyję
i nic mi nie potrzeba.
Karmię się twoją miłością
nadzianą słodkim uśmiechem
Tlenem jesteś potrzebnym
z każdym moim oddechem.
Zabierz mnie gdzieś daleko
statkiem utkanym z marzeń
tęczową popłyńmy rzeką
w wirze nieznanych zdarzeń.
Zróbmy wszystkim na przekór
W deszczowe słońce i chmury
Bo wszystkie wielkie problemy
To dla nas nieważne bzdury.

9240 wyświetleń
92 teksty
26 obserwujących
  • Janya

    2 April 2014, 14:49

    Bardzo ładny wiersz:))pozdrawiam:))

  • I.Anna

    1 April 2014, 20:53

    Ładny i lekki a jakże wymowny. Pozdrawiam

  • 1 April 2014, 20:50

    Uroczy wierszyk, zwłaszcza to " na przekór "
    Tak nam czasem w życiu wychodzi.
    A.

  • krysta

    1 April 2014, 20:46

    ładna dedykacja
    pozdrawiam :)