Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ya..

jesteś,
masz tylko wrażenie urzeczowienia,
bo przecież wypełniasz byt zrozumieniem siebie,
nie jako rzeczy lecz jako istoty,
jesteś, trwasz, egzystujesz,
przecież nie bywasz tylko poza, w pustce,
masz siebie w całej ciągłości czasu,
który teraz jest w twoim władaniu,
jesteś, bo zostałeś dany w darze,
swojej matce i ojcu swemu..

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • 3 July 2012, 21:09

    Brawo... :)

  • R.A.K.

    3 July 2012, 09:33

    bardzo ciekawy wiersz... ze smakiem zapodany!
    podoba mnie się :)

    Pozdrawiam :)

  • alfree..

    3 July 2012, 08:56

    Dzięki Gai'u :)
    W rzeczy samej zaistniała wyraźna nielogiczność..
    Pozdrawiam ciepło..
    al

  • Gaia

    3 July 2012, 08:20

    Bardzo ciekawy wątek. Oraz pobudzający wyobraźnię.
    Jednak czy istotnie "urzeczowienia"?
    :)