Menu
Gildia Pióra na Patronite

(U)Kochana ma

Jesteś jak słońce, tylko że cieplejsza
I jesteś też piękniejsza niż sto milionów gwiazd
Rosną mi skrzydła, a na nich pióra - jak ptak 🐦
Polecieć z Tobą można by wszędzie lub
Pojechać czy popłynąć, to jest szczęście
A ja sam przecież ci mówiłem chwytaj ster
I niechaj miast smutku uśmiech Ci zagości
Niech w radosnym tańcu prostują się twe kości
Onegdaj nie ma takiej rzeczy na świecie
Której zrobienie byłoby trudne dla Ciebie
Moja kochana żyj bym Cię uściskał
I chwytaj mnie za rękę blisko skał
A szmaragd w twych słodyczy oczach
Pozwoli bezpiecznie wędrować przy zboczach
Amor vincit omnia i tego się trzymajmy
Na zawsze się kochajmy.

Nikodem G. - Dla mojej (u)kochanej.

1479 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!