Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne dusze

Jesteś jak nocne niebo, skryte za chmurami
niewidoczne i piękne, mieniące się gwiazdami.
Lecz by Cię dostrzec, trzeba patrzeć uważnie
kierować się sercem i wypatrywać rozważnie.

Łatwo Cię pominąć w księżyca blasku
i równie łatwo nie widzieć w codzienności potrzasku.

Lecz gdy już się zatrzymać i wytężyć wzrok
może tak mijać i dzień i miesiąc- i rok.
Bo największe piękno skrywasz w swojej głębi
i tonę w nim codziennie, niech się przyjaźń spełni.

7412 wyświetleń
51 tekstów
44 obserwujących