Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoja obecność w metaforach

Jesteś jak kropla deszczu w moim suchym sercu,
Ożywiasz go swoją obecnością, jak wiosenny deszcz.
Twoje słowa są jak promienie słońca na mojej duszy,
Rozświetlają ją i sprawiają, że kwitną marzenia.

Jesteś jak motyl, który wzbija się ponad ograniczenia,
Twoja obecność przynosi lekkość i piękno.
Dotykasz mojego życia jak delikatna melodia,
Nucisz słodkie nuty, które rozbrzmiewają w mym wnętrzu.

Twoje serce jest jak złote skrzydło, które mnie chroni,
Czuję się bezpieczny w ciepłym blasku twojej miłości.
Jesteś dla mnie jak magiczny klucz do ukrytych drzwi,
Otwierasz przed nami świat pełen możliwości.

Przypominam Ci, jak wyjątkowa jesteś,
Twoja obecność ma niezwykłą moc i znaczenie.
Nie zapomnę o Tobie, bo jesteś jak klejnot,
Który na zawsze świecić będzie w mej pamięci niezatartej.

31 282 wyświetlenia
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!