Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

temple

jesteś dla mnie najważniejsza
jesteś moją świątynią

krokiem królewny
chadzasz po moich myślach
jak po ruchomych płytach

drżę

myśl o tobie jak zwodzony most
łączy wspomnienia z oddechem
potrafi to
po prostu

niekiedy drżę

jak dolne kończyny
na równi pochyłej
szukam równowagi
toczącego się wałka czasu
pod deską wyroczni

~
ze świątyni upadków
odbył się marsz upadłych
w nastroju norweskich troli
z pochodnią i głową pochyloną
na skalne szczyty
co stopy tną
..

ponoć każdy krok wydłuża życie
od kiedy pojawił się człowiek
strumienie i morza czerwone
nieskończone źródła mają

3957 wyświetleń
35 tekstów
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!