Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Człowiekowi

jesteś dla mnie deszczem
majowym
ciepłym
srebrnym
jesteś dla mnie słońcem
złotym
gorącym
świętym
jesteś strumieniem
płynącym przez raj
i jesteś chmurą na górze
albo jeziorem na dole
jesteś jabłonią
rozkwitającą wiosną
jesteś harmonią
spokojem
ciszą
jesteś jak niebo
jak ziemia i wody
masz w sobie całe piękno przyrody

2423 wyświetlenia
16 tekstów
1 obserwujący
  • R.A.K.

    28 June 2012, 07:31

    ładny!