Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojno

Jesteś czymś pięknym i przerażającym - sprzecznością.
Jesteś dla tych co w prawdzie i i dla tych, którzy kłamią.
Dla tych, którym pozwalasz żyć i dla tych, którym każesz umierać.

Wyciskasz życie z żołnierza,
Wysuszasz je z cywila.

Nie można zakopać Cię pod ziemią.
Nie da się odstraszyć krzycząc.

Nie można przed Tobą uciec.
Nie można się ukryć nawet na krawędzi świata.

Trzeba tylko walczyć do wygranej
lub do śmierci...

1994 wyświetlenia
39 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!