Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś, czy będziesz?

Uciekają bez powrotu
Pocałunki, zapach deszczu w lecie,
Słowa, serca, świat po świecie,
W kroplach gorącego potu.

Żongler niesie dziesięć talerzy,
A tylko dwa trzyma w dłoniach.
Znicze tak samo jak gromnice płoną.
Wszystko między nimi warto przeżyć.

Tomo razem ze mną myśli nad wierszem,
Cichym spojrzeniem pocieszając.
Twoje uśmiechy na zawsze zostają,
Wiedząc, że pierwsza jest ostatnią
A ostatnią pierwszą.

Quid Quidem

Teksty z obrazami - Jesteś, czy będziesz?

Uciekają bez powrotu
Pocałunki, zapach deszczu w [...] - exsilentio
Jesteś, czy będziesz? Uciekają bez powrotu Pocałunki, zapach deszczu w [...] - exsilentio
42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!