Menu
Gildia Pióra na Patronite

dziewczynka z warkoczem tęskni

jesteś
ale czy kocham czy tylko patrzę

kochać-
naucz bo czasem nie mogę dotknąć

nogę od krzesła
stół z chlebem na nim powszednim
modlitwę do niego

o Niego

patrzeć-
by wciąż za mało widzieć
ale ujrzeć to co moje

miało być

nocą i dniem milczeniem i nie

wciąż jesteś-
niczyj
niczyja

nie Twoja i nie Jego

w miejscach do których nie powinno się wchodzić

pełno w nich zasadzek
mało tętnienia

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Lekkomyślna

    30 August 2011, 16:39

    bardzo ładny, wytwarza nastrój, a to jeden z najważniejszych części dobrego wiersza ;)