Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzeczywistości

Jestem w swym życiu romantycznie niepoprawny
Dość staromodny, by nie rzec dawny
I z tego powodu mam wiele przykrości
Bo nie pasuję do rzeczywistości

Nie lubie wrzawy, harmidru, hałasu
Uwielbiam śpiew ptaków i zapach lasu
Me życie aż kipi przyjaźnią, miłością
Lecz to mi sie kłóci z rzeczywistością

Nie lubię chamstwa, kłamstwa, obłudy
Z ogromną chęcią piorę innym brudy
Uwielbiam marnować czas dla ludzkości
Tylko to nijak się ma do rzeczywistości

Ale najgorszą w tym wszystkim jest rzeczą
Że wszyscy dokoła na mnie złorzeczą
Staram sie czynić, a wokół zwój złości
Dwa światy we mnie - mój i rzeczywistości

Jestem w swym życiu romantycznie ludzki
Przyjmuję swe życie choć czasem i w kucki
Paradoksalnie zaś mam dużo radości
Bo jakby nie było - umrę w rzeczywistości

19 681 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!