Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sansara*

jestem w przyzwyczajeniach, ciszą
co życiu przygląda się ukradkiem
nawet, gdy niesmak dni przelewa się nocami
w których tęsknoty migoczą

i tak zimno mi w sobie
bo nie mam nic od ciebie, ty wiesz
że nie trzymam się już przyrzeczeń
w tym mateczniku też zabrakło wiary

będę niemym anachoretą, za bramą pragnień
wieczorami czesząc twoje włosy,
i przygarnę cienie nieprzytulone
by modlitwy za nas nie było mało

i siebie oddam czasoprzestrzeni
(09.11.2011)

*nieustanne wędrowanie

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • 12 November 2011, 11:39

    Świat Walta Disney'a

    nie myszek miki
    nie Ten Donald
    pluto
    pluto

    nie o bajki - nie o bajki.
    pluto mówię

    Ludzie plują na wszystko co ich otacza
    a karuzela z madonnami nad wesołym miasteczkiem
    kręci się w koło obłędu wrzucona
    a nad Jerozolimą płaczące matki a nad matkami Ona
    Czarna Madonna w złotej koronie
    z Różą zwycięstwa przy skroni
    w dłoniach wzniesionych dziś do modlitwy
    niesie zwycięstwo Koronie
    ''' '
    Pluto mówię!
    ach pluto... pluralizm
    no ludzie plują na wszystko