Menu
Gildia Pióra na Patronite

Usiłowanie

Jestem w ciągłej podróży
Wierszami wypycham kieszenie
Chcę trafić na właściwy wers

Stacja po przeróbkach
Odbija słowa echem
Toczonym po torach życia

Hałas budzi czułość
Upojony treścią
Praw-dziwych zdarzeń

Jestem jak kubek
Do połowy pełny
Zniatany cudzym talentem

276 122 wyświetlenia
2562 teksty
190 obserwujących
  • marka

    16 February 2020, 20:27

    Jak poezja płynie z serca, to nic więcej nie trzeba. Twoja jest jak dobra kawa po irlandzku...