Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kapeć telewizyjny

Jestem podróżującym kupcem
Oglądam świat i naturę ludzką
Z tej racji nie ulegam namowom
Pięknym oczom
Zgrabnym tyłkom ani łatwemu zyskowi
Obracam w palcach pieniądz
Póki go wydam
Surowo oceniam
Wszystko
Sam codziennie zdaję egzaminy
Dlatego możesz mi wierzyć
Że ty kapciu telewizyjny
Zrobiłeś z siebie bałwana pouczając księdza
To co myślisz już od dawna
Nie jest twoje
Oszukali cię po wielokroć
Chwyciłeś haczyk zawiści
I teraz szczekasz na swoich
Jak pies odebrany matce

76 448 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!