Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Martwa''

Jestem już martwa
moje ciało prawie do snu ułożone
lecz oczy nadal widzą
czerniawe,hebanowe cienie.

Samotnie tak odchodzę stąd
szeptem jakby.
Panie,nie chcesz podać mi swoich dłoni
mówisz,że to nie czas
choć umarłam.

Przytul moją duszę
wątłą i płaczącą
ogrzej blaskiem,nadzieją,uśmiechem
by mogła wzlecieć do Ciebie.

Cisza,
oczy nadal widzą.

4694 wyświetlenia
51 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!