Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem zmęczona

Jestem zmęczona.
Zmęczona wspominaniem przeszłości.
Zmęczona powrotami do pustej codzienności.
Zmęczona rozdrapywaniem ran,
gdy zostaję z nimi sam na sam.
Zmęczona przyjaciółmi, co mieli być latami;
pustymi obietnicami, karmieniem kłamstwami.
Zmęczona szukaniem,
Zmęczona próbowaniem,
zmęczona czekaniem..
Zmęczona sobą.

..ale nie jestem zmęczona Tobą.

551 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
  • Naja

    19 November 2013, 22:53

    A, gdyby tak wyeliminować słowo "zmęczenie" począwszy od drugiego wersu...
    Zyskałoby na wyrazie :-)

  • awatar

    19 November 2013, 13:33

    męczy o zmęczeniu czytanie
    pęcznieje pustka wyrazu