Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Jestem wyspą.
Nie tratwą.
Mam piaszczyste plaże.
Nie łodzią.
Mam wysokie klify.
Nie statkiem.
Jestem bezpieczną przystanią.
Pełną pysznych owoców
i zdatnej do picia wody.
Możesz przeczekać u mnie ten sztorm.
Będę Cię chronić.
Nie musisz się już bać.

3093 wyświetlenia
24 teksty
1 obserwujący
  • Odys syn Laertesa

    4 May 2021, 09:57

    Bliskie i znajome klimaty... Z dawnych czasów. A za to że wywołały uśmiech "skojarzeniowy" - dzięki i pozdrawiam ✋