Menu
Gildia Pióra na Patronite

koło bezfortuny

jestem wszędzie
i nigdzie
wiem przecież wszystko
choć dla innych nie znaczy to nic

myślałam - szczerość ma wartość
ona mnie obroni
przecież mam wiele znaczeń
w sobie

ludzie kręcą kołem znajomości
jestem tylko jednym z pól
czasem ktoś trafi na mnie
na moment

trampoliną jestem idealną
dotknąć mnie można
naprężyć
i kamforą zniknąć…

14.05.2020, 15.kilka

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 21 May 2020, 17:38

    Szukamy czasem skarbów na wysypisku, a śmieci w skarbcu...
    Nie znajdujemy, smucimy się, zniechęcamy, dajemy się oszukiwać...
    Ale czy warto dopasowywać się tam, gdzie nie pasujemy?
    Może fortuna leży na naszym polu, tylko jej nie widzimy, przez błyskotki leżące obok, bez żadnej wartości?
    Miłego wieczoru. :)

    od szpiek, Maciek Zz, Monika M.
  • Monika M.

    20 May 2020, 10:36

    Pewnie. Szyk może być inny, byle sens pozostał;).