Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bryza

Teksty z obrazami - Bryza - exsilentio
Bryza - exsilentio

Jestem w niewłaściwej jaskini,
Drogi Platonie,
Te cienie i blasków płomień,
Poker kartami znaczonymi.

Mnie już nie rozdawaj więcej.
Ja tylko patrzę na wiatr.
Nie rozdzieram przecież szat.
Spójrz. Puste ręce.

Co widzę w wietrze?
Wszystko.
I Boga czuję blisko.
Jak mi włosy pieszczotliwie czesze.

= http://www.quidem.art =

42 013 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!