Menu
Gildia Pióra na Patronite

jestem

Jestem w każdym łyku kawy o poranku.

W samochodzie podczas korków w mieście.
W kroplach deszczu na Twojej twarzy.
W czasie przerwy na drugie śniadanie.

Jestem w każdym papierosie, którego wchłaniają Twoje płuca.

Leżę na biurku pod stosem papierów.
Wodą obmywam Twoje ciało pod prysznicem.
Ciepłem grzeje Cię przy kominku.

Jestem w kolorze Twoich ścian w domu.

W łóżku otulam Cię kołdrą czułości.
A pod poduszką chowam Twoje troski.
Wraz z zegarkiem odliczam Twój czas szczęśliwy.

Jestem w Twoich myślach, gestach, marzeniach.

Jestem
jestem wszędzie
bo kochasz
kochasz mnie nad życie.

12 729 wyświetleń
111 tekstów
34 obserwujących
  • Rekinsky

    25 July 2011, 17:01

    piekne...