Menu
Gildia Pióra na Patronite

bezNADZIEJnA

Jestem uosobieniem idealnego okaleczenia
Obrazem bezustannego zmęczenia
Spójrz na mnie, przyjrzyj się
Wiedz, że w lustrze nie ma mnie

Źle szukasz patrząc w nie
Ja w ludzkich oczach odbijam się

Jasnym jestem światłem lub wiecznym mrokiem
Lecz zawsze szukaj mnie cudzym wzrokiem
Ogarnia mnie rozpacz jak otchłań bezdenna
Choć twarz mojego właściciela wciąż jest kamienna

Czasem jednak ujawniam się
W pojedynczej, szklistej łzie
Gdy mnie ktoś zobaczy, niech pamięta
Jestem w każdym z Was zaklęta

Czasami to prawda, że śpię latami
Ale umieram dopiero razem z Wami...

11 839 wyświetleń
163 teksty
9 obserwujących
  • Raven

    29 January 2012, 11:59

    Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze. Przeczytać to z rana było bardzo miłym początkiem dnia ;)

  • Leeni

    29 January 2012, 11:43

    Też uważam, że jest jednym z najlepszych.

  • uduchowiona

    29 January 2012, 11:16

    Jeden z najlepszych wierszy jakie dotąd tu przeczytałam!

  • Leeni

    29 January 2012, 08:13

    "Jestem w każdym z Was zaklęta"... Oddajesz taki nastrój, który bardzo mi się podoba. Aż chce się czytać. Chociaż z lekkim bólem, ale warto.

    ~L.