Menu
Gildia Pióra na Patronite

Panie

Jestem tu… Tysiące mil od Ciebie,
Dajesz mi szczęście, dajesz mi siebie.
Dajesz mi wiarę i dajesz nadzieję,
W to, że się odmienię.

Gdy Cię zawołam, Ty zjawiasz się przy mnie,
Rozpalasz serce moje zimne.
Dbasz o to, bym co chciał – dostał.
Pragnę byś tu ze mną został.

Potrzebuję Cię w każdej chwili życia,
Wiesz o mnie wszystko, nie mam nic do ukrycia.
Za duszę moją rozkładasz swoje ręce,
By oddać za nią życie w straszliwej męce.

Jesteś tu, jesteś wszędzie,
Niech Twa miłość ze mną będzie.
Proszę Cię, bądź tak miły,
Daj mi trochę więcej siły…

Potrzebuję Twej miłości,
Trochę więcej wytrwałości…
W życiu,
Które dałeś mi bym innych wspierał,
Wszystkie troski im zabierał.

Proszę oszczędź moją duszę,
Wielu jeszcze pomóc muszę…
Dobrze wiesz,
Chce by było jak Ty chcesz.

Nie odbieraj mi rodziny,
Do ostatniej mej godziny.
Znasz mnie przecież, nie dam rady,
Sam nie zwalczę świata wady…

Dzięki składam Tobie szczere,
Odmieniłeś w życiu moim wiele…
Pozwoliłeś mi docenić życie moje,
Ofiaruję je w całości Tobie.

Proszę zmiłuj się nade mną,
Daj mi szansę jeszcze jedną…
Daj też szansę mej rodzinie,
Niech Twa miłość na nich spłynie.

Wierzę w miłość Twoją, wierzę w Ciebie,
Jesteś tam na górze w niebie…
Czuwasz,
Nade mną nad mymi bliskimi.
Bądź ze mną, bądź z nimi…
Amen.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • 21 November 2012, 11:20

    Osobisty, przejmujący, a nade wszysko prawdziwy.
    Jakbym widziała, jak On słucha każdego słowa, przerw na oddech pomiędzy słowami.
    I Uśmiecha się. ON wie.