Menu
Gildia Pióra na Patronite

jestem topolą

a chciałabym być

jarzębiną
kochanką namiętną
strojnymi koralami bogatą
kuszącą czerwienią
warg słodkich
nabrzmiałych
z wiosennym sokiem namiętności
płynącym pomiędzy ustami

brzozą
panną młodą
w białą korę ubraną
welon z liści zielonych
tren szemrzący na wietrze
ze świeżym sokiem pożądania
spływającym pomiędzy udami
pni bliźniaczych

wierzbą
kobietą stateczną
dojrzałością ramion
otulającą Ciebie
i marzenia jeszcze niespełnione
płaczącą świeżym sokiem szczęścia
płynącym pomiędzy sercami

a jestem topolą...

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • marka

    21 September 2015, 18:37

    Jeden z moich ulubionych wierszy.

  • finezja

    13 August 2015, 22:56

    Przyjemnie mi to słyszeć Piotrze:). Dziękuję...

  • marka

    13 August 2015, 22:54

    Mój ulubiony, jeden z ulubionych...

  • finezja

    11 August 2015, 20:30

    Dzięki Magdo za piękny komentarz:). Pozdrawiam :)

  • DeepLake

    11 August 2015, 11:55

    I niech nikt nie ośmieli się powiedzieć ze drzewa nie mają duszy :) Piękna metaforyka. Nie możemy zmienić tego kim jesteśmy, jedyne co nam pozostaje to pokochać to kim jesteśmy.

  • finezja

    10 August 2015, 22:55

    Dzięki dziewczyny :)

  • motylek96

    10 August 2015, 22:53

    wszedzie rozpoznam mój ukochany wiersz☺

    ciesze się, z twojego powrotu, bardzo

  • 10 August 2015, 22:52

    bardzo ładny :)
    pozdrawiam :)

  • finezja

    10 August 2015, 22:49

    Dobrze Ci się Ewo kojarzy:). Pozdrawiam :)

  • motylek96

    10 August 2015, 22:47

    ten wiersz kojarzy mi się z kimś kto kiedyś tu był....

    pozdrawiam serdecznie