Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaśnij mnie

jestem tobą tak bardzo zmęczona
moje niebieskie dziś powieki kleją się już do siebie
robią się senne i ociężałe
powoli opadają niżej i niżej

czyż to nie jest zabawne albo chociaż sprzeczne
że męczy mnie siła życiowa motywacja czy Freudowskie libido
jak zwał tak zwał
które przecież powinno popychać ku nieznanemu
być żądne nowości uśmiechu i siły

może to jakiś spadek noradrenaliny, serotoniny
czy po prostu spadek aktywności tworu siatkowatego czy płatów czołowych
od strony przyśrodkowej oczywiście
jeśli zaczęlibyśmy doszukiwać się w neurobiologii
albo może nas po prostu za mało za dużo za często albo i nie
może nie tak zupełnie nie tak jak trzeba
albo... albo może wcale

pójdę już spać wiesz jutro wstaję rano
może dziś... może w końcu tobą zasnę
bez twojego dobranoc

8077 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!