Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Instrumentalnie

Jestem struną
I od skrzypiec smyczkiem
Orkiestry areną
Etiudą zwykłą

Dźwiękiem zagranym
Na trąbce lub harfie
Lub innym instrumencie
W ciszy bez zmartwień

Lecz gdy ton fałszywy
Zabrzmi ckliwie
Zamknięty w futerale
Posiedzę cierpliwie

Wtedy być może naiwny
Będący na wskroś banalnym
Zrozumiem siebie
A w tym bycie dla innych instrumentalnym

3908 wyświetleń
41 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!