Menu
Gildia Pióra na Patronite

jestem ptakiem
którego wiatr niesie w swych silnych
ramionach
białym gołębiem
miłością
smutkiem
szybuję nad wsią
w ciemnych burzowych chmurach
wydam się piękna
przepiękna
choć w ustach zaklęte mam słowo
smutek

gołąb pocztowy zawisły nad tobą
telegram mam w mych ustach zaklętych
miłość napisane
miłością pisane
słowa smutku

2902 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
  • oliann

    11 June 2010, 17:27

    Masz rację. Znam ten wiersz, uwielbiam go. Ale pisząc swój nawet przez chwile o nim nie pomyślałam.
    Dziękuje za miłe słowa Haniu :-)