Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Teksty z obrazami - *** - Sol 8
*** - Sol 8

jestem pomiędzy
nocą a dniem
życiem i śmiercią
naznaczona

bo mrok upodobał sobie mnie
i przyzywa nutą ciszy

otulona skrzydłem
czarnego anioła

łapię oddech
w obrazie utkany siecią
wczorajszego dnia

gdy wskazówki zegara cofają się
nie mam siły by walczyć

ulegam rytmom
zamknięta ciasno
odchodząc w toń mroku

który przyciąga
w swym wymownym
milczeniu

w takt uderzeń skrzydeł
odchodzi zemną

https://www.youtube.com/watch?v=TEcszeyKjFU&feature=emb_title

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    20 June 2020, 18:03

    :)

  • silvershadow

    20 June 2020, 16:25

    zegar skacze - w nim czas nieudomowiony

    od Sol 8