Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem piękno i wciąż istnieję
w kropkach biedronki,
w paskach osy.
Siedzę na kwiatku
i się śmieję,
śmieję się w niebogłosy.
Ty szukasz mnie, człowieku
tam, gdzie mnie nie ma.
Kwiaty depczesz, ptaki płoszysz,
zajęty dłońmi obiema.
Przesuwasz ekran, wzrok wytężasz,
nie widzisz nic wokół siebie.
Gonisz za szczęściem, za jak największym,
a ono tuż obok ciebie.
W kropce biedronki się skryło,
na płatku róży ze mną przysiadło,
cichutko zanuciło:
"nie widzisz mnie człowieku
w maleńkim skromnym bycie,
więc nie goń, mnie też nie znajdziesz
nawet w luksusie i dobrobycie.

56 930 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!