Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ani

Jestem nikim
Bez Ciebie

nawet nie potrafię
upaść na kolana
tylko ciągle
spadam w dół

Bóg odebrał siłę w dłoniach
łzy nie kołyszą się w kącikach ust
oddech ukrócił się
o kilka lat

o te kilka lat
za długo Cię kocham

przymknę oczy i oddam się Bogu
może on Ci kiedyś sam opowie
jak kochał Cię chłopak na ziemi
pisząc wiersze i listy niewysłane

moja miłość do Ciebie
przypomina syzyfowy kamień.

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • 18 September 2013, 19:18

    piękny wiersz. przepełniony uczuciem :)

  • zugimihau

    16 July 2013, 11:51

    Dzięki Aniu:)

  • Pechowa_

    16 July 2013, 09:56

    Przepiękny wiersz! :)