Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla Ciebie...

jestem niewytłumaczalnym mirażem
stłuczonym i poukładanym snem
niezapomnianym obrazem

dotykasz mnie opuszkami wyobraźni
kropelki marzeń a może jawy rosą
tęsknie - podnoszę kwiaty

ty bezradnie uśmiechnięta
z podniesioną głową
w przemijających krajobrazach

swojej duszy toniesz
ale to nic nie znaczy
..... bo nie!!!

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • 11 August 2015, 23:50

    Historia lubi zataczac koło.
    :))))))))))))

  • 11 August 2015, 23:44

    Czytam ten utwór kolejny raz i uważam, że jest świetny.

  • 11 August 2015, 23:36

    Od uśmiechu do zamknięcia ust...

  • 11 August 2015, 23:29

    Odgaduję Cię wbrew wszystkiemu w co wierzysz. A życie przecież już poukładane.
    Jestem i nic tego nie zmieni. Bo nawet gdybym umarł. im bliżej jesieni t
    Ból większy
    I nic tego nie zmieni
    Nie wytłumaczy

  • 11 August 2015, 23:25

    Być może...
    Ideał dla każdego ma inną postać.

  • 11 August 2015, 23:21

    Zdajesz sobą sprawę z tego że to jest
    idealna defonicja, :))) bez znaków interpunkcyjnych?

  • 11 August 2015, 23:14

    I niech tak zostanie ;))

  • 11 August 2015, 23:13

    ;))))
    Piękno to pojęcie względne:))))
    Choć królowa jest jedna:)

  • 11 August 2015, 23:09

    Podmiot liryczny???
    Cha, cha Cha:).
    Najpiękniejszy kwiat. Czyli....?

  • 11 August 2015, 23:03

    To zależy jakie kwiaty podnosi podmiot liryczny .