Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem niczym
Z nicości powstały
w nicość powrócę
Z ciemności w ciemność
niczym spadająca
na granacie sklepienia
gwiazda
iskra w przestworzach
i pustka gwałtowna
A pozostawić po sobie
w pozaziemskich przestworzach
mogę jedynie
maluczkie wspomnienie
Cóż więcej zostanie po
nicości ludzkiego nie-istnienia?

6088 wyświetleń
83 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!