Menu
Gildia Pióra na Patronite

FYRFL SIERPNIOWY

Jestem miłością kwiatom
Im benedyktyńską służebnością
Jak w odużeniu uwielbieniem
Rzadko spotykanym egzemplarzem
Mężczyzny
Ze szczerością i podziwem
I jeszcze ciepłem
Słowa te wypowiadasz
A ja cierpliwie z płatków
Sierpniowych kwiatów
Wyplatam sobie skrzydła
Na których potem
Z radością w strofach
Chętnie lecę pod twoje oczy

Z barw sierpniowych kwiatów
Jest moja dusza
Tańczący motyl
Gotowa na zachwyty nowego
Panorama piękna może ci być
Jak wachlarz pawiego ogona
Więc pozwól teraz że tobie zagram
Teraz melodię jakiej nie znają
Nawet Anieli - Chórzyści
Siódmego Nieba Szczęścia i Radości

I już wibrujesz ufnie
I już kołyszesz się radośnie
Głośno z niej szczęście wyśpiewujesz
Mocą jej nut podskakujesz
Ponad swoje ciało duszą ulatujesz
Z wyżyn swojej lotności widzisz
Ciało swoje podrywane do
Nienazywalnej błogości
W górę i w dół uniesienia
Do przodu i zaraz w bok
Odskok by zaraz w tył
Filuterny krok
Tańczysz piękne nieprzewidywalne
Z kwiatów figlarne choreografie

Jesteś tam gdzieś w tych serdecznych pląsach
Ja tymczasem powracam służyć kwiatom
Darować im zachwyt wnętrza
I chętność dłoni

Tak naprawdę to tobie ofiarowałem
Najuczciwszą bezwarunkową
Wszechmocną miłość

Przyjmij gdziekolwiek jesteś

Proszę bądź

15.08.2015r. zakończyłem 11: 59

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    10 November 2015, 12:58

    Ciebie też...:)))

  • 10 November 2015, 00:26

    ... Cię za to.
    :))

  • aloya

    23 October 2015, 10:22

    Podoba mi się :))

  • onejka

    14 October 2015, 23:31

    bardzo osobisty, nie wypada komentować, cenię szczerość

  • 14 October 2015, 17:57

    :))