Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem ...

Jestem liściem na wietrze, targanym wiatrami losu
Klawiszem fortepianu próbującym dojść do głosu
Statkiem walczącym ze sztormem przeciwności
Falą która rozbija się o klif rzeczywistości
Kroplą deszczu w oceanie społeczeństwa
Szarą osobą na skraju szaleństwa
Ptakiem lecącym w obłokach marzeń
Osobą pragnącą nowych wrażeń
Samochodem który ugrzązł w bagnie problemów
Białą myszą w labiryncie systemów
Jestem kwiatem spragnionym wody miłości
Latarnią nadziei stojącą na brzegu w samotności
Wierzchowcem który gna przez polane życia
Głosem sumienia pośród wilków wycia
Tajemnicą w milczącym grobie
Paczką dusze skrywającą w sobie

Pytasz się kim w końcu jestem ?

Jestem człowiekiem którego co dzień mijasz na ulicy, czy
postacią przeoczoną w korytarzu.
I twoim przyjacielem którego nie znałeś do końca.

1997 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • Pytia

    4 July 2011, 00:01

    Piękne...urocze porównania, budzące niesamowicie wyobraźnię
    Pozdrawiam ciepło :)