Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 June 2019

fale

jestem kroplą
płynącą w szczelinie

nasze serca
dwie jaskinie

13 967 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    5 July 2019, 16:43

    ja również

  • 1 July 2019, 10:11

    to jeszcze zdejmij mój zeszyt,
    bo ja tego nie uczynię, nie mam ku temu powodów

  • zatopiony.wrak.

    30 June 2019, 13:10

    Marcinie
    ma prawo nie podobać Ci sie to co napisze (co jest mi zupełnie obojętne), miej jednak resztki godności i nie ingeruj w to co podoba sie innym
    dlatego żegnam
    bardzo proszę o uszanowanie tego bardzo serdecznego wyproszenia

    Evulka, bardzo dziękuję

  • 29 June 2019, 15:03

    15: 41, ktoś tu rzucił papierek od cukierka

    Evuś, jak smakował cukierek? :)

  • 29 June 2019, 14:50

    rozumiem

    w tym roku zakończyłaś naukę w gimnazjum
    z wyróżnieniem, czy bez?

    bez względu na
    mam nadzieję, że naukę będziesz kontynuowała

  • 29 June 2019, 14:36

    nie

    a teraz zdiagnozuj siebie
    doprecyzuję: czego Tobie brakuje

    ps. zadałem 2 pytania, byłbym rad, gdybyś na nie odpowiedziała :)

  • 29 June 2019, 14:08

    ależ oczywiście Evulko

    a dlaczego, jeśli wolno zapytać

    a jak Ci się podoba to:

    jestem włosem
    na łysinie

    nasze serca
    jak dwa skiny

  • piórem2

    14 June 2019, 08:25

    ...a czasami zabijają na Amen.

  • zatopiony.wrak.

    14 June 2019, 08:07

    czasami są subtelne tylko z daleka :)

  • zatopiony.wrak.

    12 June 2019, 18:33

    czasami ludzie i ich słowa są jak fale
    uderzają
    bardzo silnie, czasem bezmyślnie
    rozbijając się o cudze umysły i serca
    nie przenikają głębiej

    innym razem mogą być jak krople drążące skałę
    wpływać na świadomość przenikając do serc
    angażując uczucia

    wszystko jest świadomym wyborem
    a nasze serca są jak jaskinie
    do których prowadzą wąskie rozpadliny

    dla mnie bliska tej myśli jest relacja z dzieckiem
    ale również z partnerem
    mając świadomość własnych przeżyć i doświadczeń