Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Jestem kropką pod znakiem,
Tym co pyta, a nie tym co krzyczy.
Jestem kroplą.
Lecz nie tąco daje życie, tą co przelewa kielich goryczy.
Jestem ciszą.
Ale nie tą przed nadejściem burzy,
Tąciszą, co nic nie wróży.
Jestem liną.
Nie tą by dzwony poruszała.
Ta, na której wiesza sie ciała.
Jestem chwilą.
Tą chwilą ostatnią, tą o której zawsze marzyłem.
Chwilą co "jestem" zamienia w "byłem".

3706 wyświetleń
48 tekstów
3 obserwujących