Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pomiędzy ciszą a gestem

Jestem już tylko
wspomnieniem
tamtej...
niepoukładanej
siebie

przy tobie tak pięknie
ucichłam

i dobrze mi...
w tej ciszy
kiedy pośród gestów
wszystkie słowa
umilkły

zatrzymaj mnie jeszcze
w pół oddechu

przecież miłość
nie spieszy się...
nigdy.

Julka.

dla... P ;)

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • IceCherry

    17 March 2013, 00:11

    przecież miłość
    nie spieszy się...
    nigdy

    I zawsze przychodzi w porę ;) Piękny wiersz, aż się dziwię, że mi umknął ;)

  • Julka 10

    4 November 2012, 23:57

    Joasiu...kolejny raz...za Twój komentarz pięknie dziękuję...

    Marku... przecież wiesz jak było i jak jest też wiesz....więc...;)))))

    Pięknych snów Wszystkim...

  • 2 November 2012, 15:16

    Jak zawsze... Ślicznie, gdy miłością... Wiersz napisany :)
    I niech już nigdy się nie spieszy. :)
    Pozdrawiam cieplutko.

  • słoneczniki

    29 October 2012, 07:00

    Julko to nie są banalne słowa - to szata utkana z pięknych uczuć wyrażona słowem, które sie czuje...

  • Julka 10

    28 October 2012, 20:32

    Arturze, wiesz, że ja nie piszę ...wierszy, zwyczajnie nie umiem...składam tylko swoje odczucia, przemyślenia w niezgrabne... jak ja, słowa...a to coś zupełnie innego niż...filarowa poezja ;))
    Ale za taki odbiór niezmiernie dziękuję, Tobie szczególnie, bo dla mnie Mistrzem...pióra jesteś ;))))

    Gosiu, ja to co szczere i prawdziwe zawsze docenię ;)) nawet dotyk dłoni odróżnię i słowa, które mówią same za siebie...Nie wiem, kto i w jakim celu taki dar mi dał...ale na kilometr wszystko...jak radar odbieram ;)))

    Joasiu...kolejny raz pięknie za Twoją obecność dziękuję. Niezmiernie mi miło, że moje kolejne, pewnie banalne słowa, jeszcze Cię nie...znudziły...;))

    Michałku...będziesz miał, zapewniam ;))) Droga do mądrości wiedzie nas przez ludzi, których spotykamy w swoim życiu. To oni uczą nas, jak wyjść z... naiwnej głupoty ;))))) I obyś zbyt wielu nie musiał " testować" ;))))

    Pięknego wieczoru Kochani ;)

  • zugimihau

    28 October 2012, 16:22

    mam nadzieje że też będę miał kiedyś tyle życiowych mądrości:)

  • słoneczniki

    27 October 2012, 17:25

    Piękny wiersz Julio

  • Voyage

    27 October 2012, 02:01

    Pomiędzy ciszą a gestem, to jeno dłonie wasze splecione..;))

    Piękny wiersz Julko, jak zawsze..;))