Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem jaskółką!

Jestem Jaskółką !

Jaskółczym dygotaniem buduje gniazda niepokoju,
Lotem niepewnym nad przepaścią strudzonego serca wzlatuję.
Gdzieś pośród skalistych szczepów słów swiatło ratuję.
Pod nieprzyzwoicie ludzkim niebem, szkicuję zarysy cichego spokoju.

Dziś znów mialam być podobna do wierzchołków najwyższych gór,
Dziś znów miałam obudzić sie snem srebrzystym, niczym ksiezyc w każdy wieczór.
Dziś znów miałam być orłem mocarnym, nie lękającym się przelatywać nad przepaścią górską.

Bardzo mi przykro, lecz jestem jaskółką.

12 114 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!